Voor de eerste partij in de beker van Antwerpen was VCH gastheer voor Pulderbos. Dat men tegenstanders uit lagere afdelingen best niet onderschat, ondervond Herentals al meermaals in voorgaande bekercampagnes. Bij de thuisploeg nog steeds geen Van Den Schoor, Van Orshaegen en Moons (gekwetst). Ook Joeri Coomans stond niet op het scheidsrechtersblad. Herentals liet in de eerste minuut al een kans optekenen. Van Aerschot legde de bal af tot bij Van Rooy die het leder naast het doel schoof. Even later besloot Kirsten zelf naast na fraai voorbereidend werk van Oteng. Pulderbos was zeker niet van plan zich vrijwillig naar de slachtbank te laten leiden en kreeg via Smits nog een goede kans maar Daems duwde de bal onder de lat weg in corner. Herentals probeerde daarop de druk te verhogen maar echt overtuigend was het allemaal niet. Rood-wit vond niet altijd de gepaste openingen in de bezoekende afweergordel en als er een kans gecreëerd werd was de afwerking eerder ondermaats. Zo kregen Van Aerschot en Van Rooy elk nog een kans maar telkens liep er finaal wel iets mis. Halverwege de eerste helft klom VC dan toch op voorsprong. Van Aerschot vond wel een opening en stak de bal door tot bij Benijts die doelman Van Looy verschalkte. Herentals leek gelanceerd en dankzij een mooie solo en dito schot van Ver Elst kwam het dicht bij de 2-0. Toch was dit niet de voorbode van verbetering want in het laatste kwartier werden er nog slecht twee kansen verzameld. Coart besloot hoog over en Kirsten mistte op een haar na een goeie voorzet van Van Ende.In de tweede helft lukte Pulderbos vlak na de herneming bijna de gelijkmaker maar de schuiver van Geentjes ging nipt naast. VC had toch wat extra benzine getankt tijdens de pauze en verhoogde het tempo. Na een fout op Coart in de zestien mocht Kirsten een strafschop nemen maar Van Looy redde de elfmeter. Rood-wit werd veel dominanter rond de zestien wat op enkele minuten tijd heel wat kansen opleverde. Van Aerschot vond tot tweemaal de vuisten van Van Looy en de poging van Ver Elst verzeilde naast het doel. Wie met de kansen morst krijgt het deksel op de neus. Die voetbalwet is ook geldig als de tegenstander uit vierde provinciale komt want op het uur verlengde Swannet een vrije trap van Geentjes in doel. 1-1 na 60 minuten spelen, het was even schrikken. Trainer Marc Janssens probeerde met enkele wissels het tij te doen keren en bracht Paepen en Smets voor Coart en Benijts. Smets toverde meteen een heerlijke voorzet uit de sloffen maar Van Aerschot besloot met het hoofd naast. Even later zette Van Rooy zich krachtig door en bediende aan de achterlijn Paepen die goed stond opgesteld en maar binnen te tikken had. Van Rooy kroop een kwartier voor het einde opnieuw in de huid van aangever, hij bediende Smets maar deze kon in de korte hoek niet afwerken. Plots doken de bezoekers uit het niets op en kreeg via Swannet een grote kans op de gelijkmaker. Hij kon alleen op Daems afgaan maar die kwam gepast uit en kon een blamage vermijden. In de slotfase wist Herentals dan toch nog twee keer te scoren. Eerst bediende de ingevallen Van Kerkhoven Willem Paepen die beheerst afwerkte. In de slotminuut kon Van Rooy het leder bemachtigen na een fout in de bezoekende verdediging en legde de 4-1 eindstand tegen de touwen.Wat moeten we onthouden van deze wedstrijd? Eerst en vooral dat ze nog maar in de helft van de voorbereiding zitten. Dat uit het verleden bleek dat wedstrijden tegen ploegen uit de laagste provinciale reeksen niet persé gemakkelijk worden gewonnen. En om af te sluiten de goede invalbeurt van Paepen en Smets. Volgende wedstrijd voor VC komt er nu woensdag aan, dan gaat rood-wit op bezoek bij Duffel, een vierde nationaler om 19.30u.[i]Verslag : Kurt Van Leemput/VC Herentals/ThalsFM[/i]